Zelf leren waxen en slijpen, waar te beginnen?

Je hebt de keuze gemaakt om zelf onderhoud te plegen aan je ski of snowboard. Of misschien sta je op het punt om dat te gaan doen. Kan dat wel zomaar? Moet je technisch ingesteld zijn en/of moet je handig zijn? Antwoord; het valt allemaal wel mee.

Laten we nog even kort de waarom toelichten

Zelf onderhoud plegen aan je materiaal kun je doen om verschillende redenen. Sommige mensen willen net even een stapje verder gaan met hun hobby, het waxen en slijpen van hun ski en snowboard wordt gezien als voorpret en als net dat beetje extra geven (fanatieker zijn met je sport). Daarnaast kun je het allemaal zelf gaan doen omdat het simpelweg kostenbesparend kan zijn. Daarnaast krijg ik ook de feedback van mijn klanten dat wanneer ze het zelf doen, de kwaliteit beter is. Wil je meer weten over de laatste twee punten? Bekijk dan eens onze pagina; voordelen zelf waxen en slijpen van je ski of snowboard.

Ja, ik ga zelf onderhoud plegen

Je gaat zelf je ski of snowboard prepareren (onderhouden/klaarmaken), maar waar te beginnen? Begin met wat je nu aan het doen bent, lezen. Bekijk wat informatie over hoe je moet waxen en slijpen en over welke producten je nodig hebt. Als het goed is vind je alle informatie die je nodig hebt op waxenenslijpen.nl. Mocht dat trouwens niet zo zijn, dan kun je altijd contact opnemen zodat je wel alle informatie krijgt die je nodig hebt. Op de pagina’s hoe kun je waxen en hoe kun je slijpen kun je lezen hoe je je een ski of snowboard kunt onderhouden.

En dan gewoon beginnen?

Simpel gezegd, ja! Er kan eigenlijk niet veel mis gaan. Er zijn maar 3 tips die belangrijk zijn als je voor het eerst je eigen materiaal klaar gaat maken voor je wintersport.

  • Zorg ervoor dat je tijdens het slijpen op je kant blijft met je houder. Houd licht druk op je houder waarbij het belangrijk is dat je stabiel en recht over de kant beweegt. Je drukt iets naar het belag toe, en iets op de kant.
  • Bij het waxen geldt eigenlijk maar 1 ding, houd je waxijzer niet stil en stel hem op de juiste temperatuur af (zie waxverpakking).
  • Begin rustig en gecontroleerd. Let in het begin vooral op je techniek en veiligheid. Op het moment dat je meer gevoel hebt met je materiaal kun je sneller werken.

Ik durf niet!

Geen probleem, we houden hier niet op met informatieve pagina’s met afbeeldingen en filmpjes. We organiseren ook gratis clinics zodat je met begeleiding van Martijn Fijma alles een keer kunt voelen op demo materiaal. Bekijk onze gratis workshop pagina voor meer informatie.

Meer informatie

De volgende informatiepagina’s zouden nu van pas kunnen komen:

Op zoek naar producten? Bekijk dan het menu om makkelijk te navigeren naar de juiste afdeling.

Kantenslijpers verschillende vijlen specifieke wax